KYOKUSHIN KARATE KYOKUSHIN KARATE

Träningen hjälper dig att utvecklas både mentalt och fysiskt. Ett led i utvecklingen kan vara att tävla för att mäta sig med andra inom samma karatestil. Inom kyokushin kan du tävla i både kumite – dvs. kamp och inom kata – form. Inom kumite finns det olika tävlingar. Mest känt är kyokushin för sina hårda knock-down tävlingar internationellt. Andra tävlingar i Sverige är dock oftast i form av semikontakt för alla åldersklasser. Ett annat naturligt inslag inom kyokushin är tamashiwari, dvs krossteknik. Tamashiwari tränas och tillämpas även inom tävlingsverksamhet. Då gäller det att ett minimum av tre plankor måste brytas med vardera seiken (knytnäve), shuto (handkant), hiji (armbåge) och kakato (häl).

Motion & Hälsa Motion & Hälsa

Motion och hälsa är en stor del av vår träning. Många tror att man måste börja träna Karate som barn. Detta är helt fel. På Mölndals Funakoshi har vi medlemmar från 6 - 60år!

Det är aldrig försent att börja träna.
Med vårt program kan du känna dig lugn med att träningen både är anpassad efter dina behov men också kommer att bygga upp din hälsa inifrån.
Motionera och lär dig ett effektivt självförsvar samtidigt!

Kickboxning & Ju Jutsu Kickboxning & Ju Jutsu

Kickboxning/Ju Jutsu

Som komplement till vår träning så tränar vi ofta även Kickboxning och Ju jutsu varje månad. Detta för att fånga så många aspekter som möjligt i vår träning.
Vi tävlar även inom dessa grenar. Senaste resultat är från WTKA SM i Kickboxning där en av våra instruktörer tog 3:e plats 2013.

Barn och ungdomsträning Barn och ungdomsträning

Barnträningen på klubben präglas utav hård disciplin och stark kamratskap. Genom åren har vi tagit fram ett par av landets främsta juniorer genom gediget engagemang och personlig utveckling tillsammans med hård träning och målfokusering. Välkomna på en provträning så berättar vi mer. Från 6år