full contact karate  - sjävlförsvar - meditation - hälsa - motion
allt under ett och samma tak!

Hälsa och motion

Karate är ett utmärkt redskap för att komma i god form och skapa långsiktighet i din hälsa. Då vi tränar mycket fysiskt så är dock grunden inom Karate den mentala delen. Fly vardagen och investera 2-4 timmar i veckan på din hälsa. Och lär dig ett effektivt självförsvar samtidigt!

Founders of American Kyokushin

Kyokushin Karate

Kyokushinkai är en modern karatestil där grundtekniker och former hämtats från traditionell karate, medan fightingen utvecklats med inslag av kinesiska kamparter. Kampen har alltid prioriterats i kyokushin karate där teori och taktik bygger på principen om ”cirkeln och punkten”. Cirkulära rörelser framför linjära och kontinuitet i kampen. I kyokushin har alltid vilja och kraft betonats. Mölndals Kyokushin är fullvärdiga medlemmar av American Kyokushin Karate Organization

kickboxning & självförsvar

På Mölndals Funakoshi har vi alltid prioriterat att våra elever lär sig självförsvar först - tävling därefter. Kyokushin Karate har idag börjat förknippas som en ren tävlingsstil men hos oss kommer vi alltid utgå ifrån det som "fungerar".
Kickboxningen är en del av vår träning som komplement.
2013 kom en av våra instruktörer 3:a i WTKA SM i kickboxning.

Det var längesedan jag skrev något nu.
Dojon växer och livet går in i nya faser för många av oss.

Jag vill med det här inlägget egentligen påminna lite om det som gör en Dojo unik och varför vi inte är en "föreningen" på samma sätt som man kanske ser på en fotbollsförening.

En Dojo är en plats för träning. Både mentalt och fysiskt.
Det är även en plats där vi som individer får utveckla våra sinnen, vår mentala styrka och koncentrationsförmåga. Och det gör vi genom hård träning under tydliga regler som ger maximalt utrymme för att det här skall ske så smidigt som möjligt.
För en del kan det verka som att vi är stränga. Men det är med hjärtat.
Karate är ingen lek. Det är slag, sparkar – kast och svep. Används det fel så är olyckan snart framme. Och det är precis motsatsen som hela träningen går ut på.
Dagens videospel och media skapar bara längre och längre distanser från verkligheten när det gäller våld och vad det egentligen kan ha för innebörd. Vilket leder till att våldet blir bara allt grövre och klättrar längre ner i åldrarna.
Vårt mål med träningen är att alla, barn som vuxna, skall få ett gediget självförtroende och stark självkänsla. Men de skall också lära sig respekt och disciplin både gentemot sig själv och deras omgivning. Därför så är träningen baserad på dessa två hörnstenar.
Under träningen måste det därför vara tyst, i den mån det går. En spark eller ett slag kan landa väldigt fel om koncentrationen inte är 100%.

Viktigt att tänka på för dig som tittar på:

-          Tala tyst
-          Inte på något sätt störa träningen.
-          Är det något som måste tas upp, gör det innan eller efter träningen med resp. instruktör.
-          Distans från ”mattan” (Inte ta kort eller likn om inte det är bestämt med instruktören innan)

För dig som tränar är det viktigt att tänka på att disciplin är av yttersta vikt. Här är några påminnelser som du bör ta med dig till nästa träning.
För dig som tränar:
-          Buga ALLTID innan du går på och när du går av mattan. Tydligt ”OSU” (Visa respekt till både instruktören och dina kamrater på mattan)
-          Toalettbesök eller vatten, be om lov av din instruktör först. Gå inte bara av mattan då vi måste ha koll på alla. Då kan vi hela tiden även vara proaktiva om något skulle hända.
-          Vi tränar i Gi – endast söndagar som det är ”OK” att komma i annat. Oavsett grad så skall detta efterföljas.

Om alla hjälps åt att följa det här så får vi ut maximalt av träningen och alla är nöjda och glada :)
En liten önskan från oss instruktörer till er föräldrar som tittar på:
Att driva en Dojo är ett heltidsjobb som är 100% ideellt. Det är vår egna passion som gör att vi spenderar 100-tals timmar i Dojon varje år.
Min vädjan är att få lite hjälp gällande att hålla rent och fint i Dojon.
Ni har sett mig flera ggr ta fram dammsugaren och plocka, vilket är enbart för att jag tror att inte bara jag som gillar en fräsch lokal. Om ni kan/vill hjälpa till här (när ni ser att det behövs) så säg gärna till. Det värmer i hjärtat alltid.

På lördag (18 mars) är det årsmöte. Hoppas att så många som möjligt kan komma.
Ses i veckan,
OSU
Sensei Michel

Läs hela inlägget »

Vi hoppas att ni alla har haft en underbar jul och nyår. Och att ni är rejält utvilade :)

Tisdag den 10 Januari så drar vi igång det ordinarie schemat. Inga ändringar inför den här terminen så det är bara att köra på som vanligt.

Det är en del tävlingar den här terminen som vi kommer att lägga upp på vår FB grupp, för anmälan och intresse så hör ni av er till Sempai Goran.
Familjeträningen kommer inte att komma igång direkt men vi har hittills 5st intresserade. För att det skall fungera behöver vi få ihop minst 10st föräldrar då det kommer att innebära en ny tränare per pass.
Har ni inte gjort det ännu så anslut er gärna till vår grupp på FB för senaste uppdateringarna.

Ser fram emot ännu en härlig termin med massor av träning för stora och små :)
OSU

Läs hela inlägget »