Dojo etikett gäller alla

Osu vänner 
Nu när träningen har kommit igång igen så vill jag passa på att nämna lite ordningsregler för en Dojo. 
Att träna Karate innebär att man även förstår och respekterar den disciplin och ordning som vi ständigt arbetar efter. Den är nödvändig för att uppnå maximal koncentration på träningarna. 
Många som tränar hos oss känner även att det är just här som de kan "släppa allt annat" och bara fokusera på sig själva. Vilket blir en form av meditation och mental träning. 

Vi jobbar ständigt med disciplin och respekt i fokus. Men det är väldigt viktigt att ni som föräldrar förstår och respekterar det här också. 
Om man som förälder vill stanna kvar och titta på träningarna så är det viktigt att ni erhåller samma disciplin som vi lär ut till barnen. Kom ihåg att era barn gör inte som ni säger - de agerar efter ert beteende. 
Men Dojo regler är enkla att följa: 
 

  • Under träning skall det vara tyst. Vill man fika är det helt OK men det är under dämpade former. 
  • Lekrummet får användas under föräldrars uppsyn. 
  • Skorna skall snyggt och prydligt tas av innan skogränsen till Dojon. 
  • Mobiltelefonerna ställs på "ljudlös"
  • Om ni har med er andra barn så uppskattar vi om ni talat om för barnen att det är ingen lekplats utan en plats för inlärning.
Vi hoppas att vi alla kan hjälpas åt att följa dessa regler och att vi kan tillsammans skapa en miljö där barnen får uppleva maximal koncentrationsförmåga och lära sig ordning och reda samtidigt :) 

Tack för er förståelse och ser fram en fantastisk termin tillsammans!
OSU
Sensei Michel 
 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter